För de flesta tar båtlivet slut på hösten och under vintern. Då behöver du en plats att förvara din båt så den inte skadas av det tuffare vädret, som ett båthus. Skulle du inte redan ha ett båthus kan du bygga ett själv. Det behöver inte vara särskilt svårt och det finns flera fördelar till varför du bör bygga ett själv.

Ett båthus är en perfekt plats att placera båten när du tar upp den på hösten så den inte skadas. Stöldrisken av båten minskar dessutom en hel del om den är inlåst. Skulle du inte ha byggkunskapen som krävs kan du självklart anlita någon. Det behöver inte bli jättedyrt eftersom båthuset är ett litet enklare bygge. En av de viktigaste delarna är dock taket. Därför kan det vara bra att besöka kompetensplatslageri.se/ och anlita kunniga takläggare istället för att göra det själv.

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att du är noggrann när du ska bygga ett båthus, det ska nämligen kunna skydda din båt mot vind och väder. Skulle byggnaden vara över 15 kvadratmeter stor måste du ansöka om bygglov. Är du osäker på hur du ska bygga båthuset rekommenderas det att du anlitar takläggare och en bra byggfirma. De ser då till att allting sker på rätt sätt samt att byggnaden är tillräckligt stor för din båt.

Båthuset behöver dock inte vara en avancerad byggnad. Vissa väljer att bygga ett tak som båten står under. Detta kan räcka ifall du bor på en plats som inte får mycket snö eller jättekallt väder. Så länge taket skyddar båten mot regn klarar din båt sig genom höst- och vinterväder. Ett båthus kan även vara praktiskt när det är dags att förbereda båten nästa gång. Så länge det finns ett tak behöver du inte oroa dig för vädret.