Det finns flera anledningar till varför du kan vilja installera el i din båt. Om du har el på båten kommer du inte bara att kunna tända belysning eller använda tv och radio i hytten, utan du kommer också känna dig tryggare ute till havs.

När det kommer till el i den vanliga bostaden är det viktigt att anlita Clas fixare elektriker i Stockholm för att arbetet ska bli korrekt utfört. En professionell elektriker kan installera allt från smarta hem till vitvaror i din bostad. När du vill dra el på båten behöver du däremot inte anlita hjälp, förutsatt att du själv inte vill, naturligtvis.

Dra el till båten – så lyckas du

Att dra el till båten är lite av en konst och därför är det viktigt att du vet hur du ska gå tillväga. Batteritankmätaren kommer t.ex. att behöva kopplas in i en så kallad shunt. Denna följer vanligtvis med instrumentet i samband med ditt köp. Shunten ska sedan kopplas mellan ditt förbrukarbatteri och batteriminus, för att därefter kopplas in med hjälp av en pluskabel till säkring i batteriplus.

Låter det knepigt? Det bästa är om du kan använda dig av en guide som hjälper dig med hela installationen. Du kan också vända dig till en båtmekaniker i ditt område eller få hjälp av en annan båtägare där din båt ligger i hamn. Just el är viktigt att det kopplas på rätt sätt. Är du osäker är det således alltid bäst att be om hjälp.