Oavsett om du åker båt på våren, hösten eller under högsommaren så gäller det att klä sig efter vädret. Det skulle trots allt vara riktigt trist om båtturen blev förstörd för att man frös under hela färden eller brände sig i solen.

De perfekta byxorna på båten

När du ska ge dig av på en båttur så är linnebyxor det perfekta klädesvalet av flera skäl. Linnebyxor är svala samtidigt som de skyddar benen mot solen så att du inte bränner dig. Det är lättare att bränna sig till sjöss eftersom solens strålar reflekteras på vattenytan och blir starkare när de når huden. Samtidigt är linnebyxor otroligt sköna och lätta att röra sig i samtidigt som de är snygga. De passar dessutom bra till både tröja och kortärmat vilket gör att de kan användas oberoende av vilket väder det blir. Det finns linnebyxor av flera olika modeller så du kommer säkert att hitta ett par som passar dig.

Om det skulle bli kyligt

Eftersom det blåser mer ute till sjöss så finns alltid risken att det blir kyligt på båtturen. Tänk därför på att det ofta känns kallare än vad det faktiskt är på sjön. Särskilt om du har barn med dig så får du inte glömma att klä barnet för en kylig båttur om temperaturen skulle sjunka. Även om väderprognosen visar att det ska bli varmt så är ett tips att alltid ta med en extra tröja för säkerhets skull. Om du vill vara riktigt förberedd så kan en vindtät jacka vara ett användbart plagg.